09.06.2017

Torsdag den 8. juni gæstede Canadas ambassadør i Danmark, Emi Furuya og Trade Commissioner Adeline Grenier, Hobro. Her besøgte de brændselscellevirksomheden Ballard Europe til en snak om det dansk-canadiske erhvervssamarbejde omkring udviklingen af grønne energiteknologier.

Brint og brændselsceller i Hobro

Ambassadør Furuya blev modtaget af Ballard Europes CEO Jesper Themsen og Manager of Strategic Planning Nina Caroline Hjorth. Besøget startede ud med frokost på CEMTEC i Hobro, hvor også Ballard Europe er lokaliseret.

Ambassadør Furuya var meget interesseret i at høre om Ballard Europes igangværende og planlagte projekter i både Danmark og resten af verden. Ambassadøren udtalte: ”Jeg sætter stor pris på at have muligheden for at besøge Ballard og Hobro i dag, for at lære mere om Ballard Power Systems Europes nye aktiviteter her i Danmark. Som Canadas ambassadør er det skønt at se og opleve hvordan en canadisk virksomhed som Ballard Power er med til at skabe arbejdspladser og uddanne specialister inden for brændselscelleområdet og grønne energiteknologier både i Danmark og Europa. Canada prioriterer investeringer, innovation og grønne energiteknologier meget højt, og Ballard Power Systems Europe er en fantastisk showcase-virksomhed, som er førende inden for brændselscelleteknologi til transport og nødstrømsløsninger. Den canadiske ambassade ser meget frem til et fortsat godt samarbejde med Ballard Power Systems Europe.” 

Ved besøget fik Ambassadøren også en introduktion til de mange aktiviteter, som foregår inden for brint- og brændselscelleområdet, og som har medvirket til, at Mariagerfjord kan positionere sig for hjemsted for innovation, viden og ambitioner inden for grønne energiteknologier.

Samarbejde på tværs af kontinenter

Der er allerede skabt gode relationer mellem Danmark og Canada gennem Ballard Power Systems i Vancouver, der fra udgangen af 2016 har overtaget hele ejerandelen i Ballard Europe (tidligere Dantherm Power) i Hobro.

Jesper Themsen, CEO fra Ballard Europe udtaler: ”besøget fra Ambassadør Furuya er med til at skabe grobund for styrket samarbejde på tværs af kontinenter, og vi er hos Ballard Europe stolte over, at de kompetencer og de resultater vi har skabt, i dag har givet anledning til besøg fra Emi Furuya.”

Ballard Europe deltager blandt andet i udviklingsprojekter, som har fokus på at videreudvikle brændselscellesystemer med henblik på at skabe miljøvenlige løsninger til energi-, infrastruktur- og transportsektoren. ”Vi snakkede blandt andet om de forskellige projekter, som Ballard Europe deltager i, og hvad de har ført til af specifikke resultater inden for zero emission transportløsninger samt sikring af kritisk datainfrastruktur. Ambassadøren viste stor interesse for Ballard Europes arbejde, og jeg ser rigtig gode muligheder for et fremtidigt erhvervssamarbejde, som blandt andet kan føre til flere arbejdspladser inden for disse sektorer” afslutter Jesper Themsen.

Om Ballard Power Systems Europe A/S

Ballard Europe A/S (tidligere Dantherm Power) i Hobro bygger brændselscellesystemer til køretøjer og el-anlæg. Ballard Europe A/S er førende i Europa på salg af kommercielle nødstrømsløsninger til teleudstyr og sikring af kritisk infrastruktur. Ballard Europe udvikler også brændselscellesystemer til køretøjer, som f.eks. brintbusser og gaffeltrucks.
Ballard Europe A/S blev grundlagt i 2007 som Dantherm Power. I 2016 skiftede virksomheden navn til Ballard Europe, og i 2017 overtog den canadiske koncern Ballard Power Systems hele ejerskabet til Ballard Europe A/S.