Indvielse af Power2Met anlæg

Tirsdag den 12. maj 2020 kl. 13-16 inviterer partnerne bag Power2Met projektet til åbning af Danmarks første e-methanolanlæg på Aalborg Universitet. 

E-methanolanlægget, der er det første af sin slags i Danmark, er en del af projektet Power2Met. Pilot-anlægget producerer methanol ved at udnytte brint og CO2.

Parterne bag Power2Met projektet forventer at have skabt grundlaget for et komplet, standardiseret og modulopbygget e-methanolanlæg, der kan opstilles lokalt i tilknytning til virksomheder som f.eks. biogasanlæg, der udleder CO2. De kan herved opnå en bedre forretning ved at udnytte CO2en til at fremstille methanol i stedet for at lede den ud i atmosfæren.

Anlægget omfatter også en elektrolyse-enhed, der konverterer strøm til brint. Når strømmen produceres på tidspunkter, hvor den er billig, så kan methanolproduktionen være en ekstra god forretning.

Ved at producere elektrofuels som methanol – eller ”flydende el”, som det populært kaldes, så kan man udnytte vindmøllestrømmen i de perioder, hvor kapaciteten overstiger efterspørgslen og samtidig bidrage til at sikre den nødvendige balance i elnettet. Den ”flydende el” kan ledes over i transportsektoren, og medvirke til at få den tunge transport med i den grønne omstilling.

Læs mere om Power2Met her

Tilmeld dig her

Partnere

GreenHydrogen
Re::Integrate
Aalborg Universitet
Hydrogen Valley
E.ON
NGF Nature Energy
Drivkraft Danmark
Rockwool
Process Engineering
Holtec Automatic-Nord
Lillegaarden EL

 


Power2Met projektet er støttet af EUDP.