16.05.2012

Dantherm Power, som er lejer hos den erhvervsdrivende fond CEMTEC i Hobro, udvider nu deres laboratorier hos CEMTEC med lager og produktionslokaler. Herved cementere de således deres engagement i Hobro, regionen og ikke mindst Mariagerfjord Kommune. Udvidelsen kommer i forbindelse med Dantherm Powers konstant øgede aktiviteter på det kommercielle marked.

Dantherm Power – pioner og grundpille hos CEMTEC
Den erhvervsdrivende fond CEMTEC startede for 11 år siden, som en ide fra erhvervsrådet i Mariagerfjord Kommune, for at skabe videns tunge arbejdspladser i lokalområdet. Projektet blev blandt andre støttet økonomisk af kommunen selv, Spar Nord Fonden, Sparekassen Hobro og Verdo.

– Perspektiverne lokalt for det her projekt var og er rigtig spændende, både set ud fra et forskningsmæssigt synspunkt, som set i et lokalt erhvervsmæssigt perspektiv. Derfor valgte vi fra start at bakke op om projektet, da vi så en mulighed for at få en ny type arbejdspladser til byen, fortæller Per Sønderup, Direktør i Sparekassen Hobro.

Helt i tråd med denne målsætning flyttede Danmarks førende producent af produkter baseret på brændselscelleteknologi, Dantherm Power, ind hos CEMTEC den 1. marts 2009. Dantherm Power, som på daværende tidspunkt kom til at råde over 1.100 m2, har i flere år udviklet produkter til brændselscelle industrien og er den førende danske producent af brændselsceller med kommercielle løsninger til markedet, – bl.a. nødstrømsanlæg til teleindustrien.

Efter udbygningen, som forventes at stå færdigt den 1. oktober 2012, kommer Dantherm Power fremover til at råde over 1230 m2 på CEMTEC – altså en forøgelse af 210 m2.

Udbygningen resulterer i nye arbejdspladser

Udbygningen sker ikke kun i forbindelse med lokalerne – også nye medarbejdere vil blive ansat. Det forventes, at der i forbindelse med opbygningen af de nye produktions- og lagerlokaler skal ansættes fem nye medarbejdere. En udvikling Direktør for CEMTEC Lars Udby er yderst tilfreds med – hos CEMTEC arbejder vi på at skabe arbejdspladser og meget gerne arbejdspladser indenfor brint og brændselscelleindustrien. Derfor er det en meget god nyhed for CEMTEC.