30.06.2014

H2 Logic A/S har underskrevet en bindende aftale om en komplet overførsel af selskabets H2Drive® brændselscelle aktiviteter til Dantherm Power A/S. Fremadrettet vil Dantherm Power fortsætte kommercialiseringen af brændselsceller til intern transport køretøjer i samarbejde med taiwanesiske M-Field Energy. Med overførslen vil H2 Logic fokusere og øge aktiviteterne indenfor H2Station® brint tankstationer til det voksende globale marked for brintdrevne køretøjer.

H2 Logic har succesfuldt udviklet H2Drive® brændselscelle systemer til intern transport siden 2003, og har opnået en førende position i Europa. H2 Logic har modnet H2Drive® teknologien gennem demonstrationsfasen med omfattende test ved kunder rundt om i Europa i samarbejde med ledende producenter af køretøjer til interne transport formål.

Samtidig har H2 Logic oplevet en betydelig vækst indenfor H2Station® brint tankstation til brintdrevne køretøjer. H2 Logic er i dag en blandt få førende virksomheder i verden indenfor brint optankning, med en markedsandel på 40% af alle nye brint tankstationer i Europa i 2013. H2Station® teknologi bruges på daglig basis rundt om i Europa til tankning af brintbiler fra de internationale bilproducenter.

Overførslen vil gøre det muligt for H2 Logic at fokusere og øge aktiviteterne indenfor H2Station®, samtidig med at der sikres en stærk platform hos Dantherm Power for fortsat kommercialisering af H2Drive®. Yderligere sikrer overførslen at ledende og værdifulde brændselscelle kompetencer, teknologi og arbejdspladser fastholdes og udvikles i Danmark.

Dantherm Power er primært ejet af Ballard Power Systems som er en af verdens største producenter af brændselsceller der ligeledes samarbejder med M-Field Energy. Sammen har de tre selskaber adskillige års erfaring indenfor kommercialisering af brændselsceller til nødstrømsanlæg, stationære formål og transport. Overførslen af H2Drive® skaber derfor en perfekt platform for fortsat kommercialisering af brændselsceller til intern transport.

Partnerne har ligeledes samarbejdet i adskillige år, hvor Ballard har leveret brændselscelle stakke til H2 Logic, og Dantherm Power og H2 Logic, begge danske virksomheder, har samarbejdet på adskillige udviklingsprojekter. Dette vil forsætte efter overførslen hvor Dantherm Power og Ballard vil fokusere på at nedbringe prisen for brændselsceller til intern transport i samarbejde med M-Field, og H2 Logic på reduktion af prisen for brint optankning.

H2Drive® overførslen påvirker ikke H2 Logic finansielle forventninger for 2014. Eksisterende H2Drive® medarbejdere overføres til H2Station® aktiviteter og bliver således i H2 Logic.

 Administrerende direktør i H2 Logic, Jacob Krogsgaard udtaler:

“Vi er glade for at vore mangeårige aktiviteter indenfor H2Drive® bliver videreført af stærke aktører såsom Ballard og Dantherm Power. For H2 Logic gør overførslen det muligt for os at fokusere og øge aktiviteterne indenfor H2Station® brint tankstationer, hvor vi har oplevet en fantastisk vækst de sidste par år. Samtidig fastholdes og videreudvikles den værdifulde H2Drive® teknologi, kompetencer og arbejdspladser i Danmark hos Dantherm Power”.

Yderligere information:

H2 Logic: Adm. direktør, Jacob Krogsgaard, +45 2871 8945, jk@h2logic.com

Dantherm Power: Adm. Direktør, Jesper Themsen, +45 8843 5500, jt@dantherm.com