Om

Den grønne generator skal teste og demonstrere en bæredygtig, grøn og effektiv substitut til dieselgeneratorer samt grønne batteriløsninger.

Løsningen er baseret på videre innovation af HTPEM (High Temperature Proton Exchange Membrane) brændselscelleløsning til et system, der har samme ydeevne som en traditionel diesel-generator, men med betydelig reduktion af forurening.

Systemet der integreres i mindre enheder eller som en container-løsning, drives på grøn metanol, og bliver dermed en fleksibel, bæredygtig løsning med mange anvendelsesmuligheder. I forhold til drift er løsningen yderligere let håndterbar og logistikvenlig sammenlignet med f.eks. 100% batteriløsning, og den vil ikke skulle flyttes ad hoc i forbindelse med opladninger, idet den har en integreret tank.

Leverancer

  • Kommunikation til fremme og modning af energiteknologien quo PR, website, Video og billeder.

Anvendelser

Den grønne generator testes i 2 forskellige miljøer: CO2 neutrale byggepladser samt på en række kulturelle events. Her skal den understøtte energibehov til elektrificering af maskinelle køretøjer, værktøj, toiletvogne mv.

Lær mere om den grønne generator på projektets hjemmeside her:

Partnere

Projektet samler partnere på tværs af hele værdikæden fra både udvikling, produktion og aftagere og løber frem til 2026 som en del af det nordjyske erhvervsfyrtårn, CO2Vision.

Projektet er medfinansieret af React-EU-midler og en del af det nordjyske erhvervsfyrtårn, CO2Vision som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med midler fra EU’s regionalfond.

Innovationsprojektet har et stort potentiale. De mange anvendelsesmuligheder til f.eks. kulturevents og byggepladser giver et højt potentiale og en energiteknologi med en skalérbar løsning”.

Maria Kristiansen
Project Manager i CO2Vision fra Energy Cluster Denmark

Project Titel

Deployable Green Power Solution

Tidsramme

2023 – 2026

Financiering

CO2Vision som er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med midler fra EU’s regionalfond.