Ballard Power Systems Europe A/S opførte i 2019 en ny produktionshal, der danner rammen om virksomhedens brændselscellemodul til det maritime marked. Nu udvider virksomheden igen og har netop igangsat opbygningen af en ny administrationsbygning, der forventes at stå færdig i slutningen af foråret.  

Gravearbejdet er godt i gang hos CEMTEC i Hobro, hvor Ballard Power Systems Europe A/S har haft adresse siden 2008.

Den nye tilbygning på ca. 470 m2 bliver indrettet med moderne kontorfaciliteter til en del af virksomhedens ca. 90 ansatte. Ballard Power Systems Europe A/S vil som noget nyt også få egen reception og indgang til kunder og medarbejdere.

Den nye tilbygning kommer som et led i en europæisk satsning, der inden for de seneste år har resulteret i betydelig vækst og skabelse af flere arbejdspladser.

”På trods af et udfordrende år 2020, så oplever vi, at efterspørgslen af nul-emissions brændselscelleløsninger til den tunge transport og sikring af kritisk kommunikationsinfrastruktur fortsat vokser. Det sker blandt andet på grund af de nationale og internationale hjælpepakker som f.eks. EU’s ”Green Deal”, der er med til at støtte en grøn udvikling både i Danmark, i Europa og på globalt plan. De grønne initiativer gør det muligt for virksomheder som Ballard fortsat at levere nul-emissions brændselscelleløsninger og endda ansætte flere medarbejdere på grund af den store efterspørgsel” siger Jesper Themsen, direktør for Ballard Power System Europe A/S og fortsætter

”Vi lancerede i slutningen af 2020 FCwaveTM modulet, der er specielt designet til marineindustrien og bygger på vores seneste generation af brændselscelleteknologi. FCwaveTM modulet bliver særlig efterspurgt af ind- og udland, og det sker i takt med, at FN’s internationale søfartsorganisation IMO strammer kravene til reduktion af CO2 udledning fra skibe, og flere rederier annoncerer mål for at nedbringe forbruget af fossile brændsler”.

Siden 2018 har Ballard Europe fordoblet antallet af medarbejdere, der designer, udvikler, sælger og servicerer brændselscellesystemer, og det forventes, at det europæiske team vil fortsætte med at vokse de kommende år.

CEMTEC er en nøglebrik i Hydrogen Valley, hvor direktør Søren Bjerregaard Pedersen også glæder sig over udviklingen:

”Den fortsatte udbygning af Ballards produktionslokaler er et perfekt eksempel på, at det lange, seje træk virker. Vi har arbejdet sammen om brintprojekter i snart 15 år, og vi ser nu for alvor, hvordan brændselscelleteknologien bliver implementeret på globalt plan. Det gør sig især gældende for Europa, der med kravet om klimaneutralitet i 2050 og de grønne hjælpepakker er med til at støtte op omkring udviklingen af brint- og brændselscellebranchen. Vi begynder også i større grad at se opbakningen i Danmark med blandt andet udrulningen af brintbusserne i Aalborg. Hos CEMTEC ser vi det som vores mest fornemme opgave at sørge for, at de lokale virksomheder, som arbejder inden for brint-området, har de optimale vækstvilkår, og vi fortsætter derfor med at støtte dem, så meget som vi overhovedet kan.”

For yderlige information kontakt:
Betina Holtze, Marketing Specialist, beh@ballardeurope.com

Om Ballard Power Systems
Med over 900 ansatte på verdensplan er Ballard Power Systems anerkendt som en af de ledende spillere i den kommercielle applikation af brændselscelleløsninger til busser, tog, lastbiler, skibe og nødstrømsanlæg. Virksomhedens europæiske hovedkontor, Ballard Power Systems Europe A/S, er beliggende i Hobro og har ca. 90 ansatte i Europa fordelt på administration, udvikling, salg, produktion samt service og support af brændselscellesystemer.

Latest news stories