07.12.2015

FN’s COP21 går nu ind i den sidste og afgørende uge af det store klimatopmøde.

Verdens lande er igen i år samlet til klimatopmødet med målet om at nå en fælles klimaaftale.

Og statistikken ser god ud. Mere end 160 lande har meldt ind med konkrete mål og deres bidrag til en fælles indsats for at reducere verdens CO2-udledning.

Adm. direktør for Dansk Energi, Lars Aagaard, ser det som en stor sejr. ”Alle lande bidrager. Klima- og energiindsatsen er ikke længere forbeholdt specifikke lande i den vestlige verden” skriver han i dag i et debatindlæg på danskenergi.dk

Men Aagaard mener også, at vi skal have mere fokus på elektrificering. Tiden er inde til at sætte strøm til verden.

”Sagen er, at elektrificering er en helt afgørende del af løsningen på verdens klimaudfordringer” siger Aagaard. Og her har Danmark muligheden for at sætte sig i førersædet.

Danmark er blandt de fem europæiske lande, der får mest for pengene, når det kommer til vedvarende energi. Vi har strøm i vores kontakter det meste af tiden, og om fem år vil 84 procent af vores varme og el komme fra vedvarende energikilder. ”Vi har alle muligheder for at videreudvikle den solstrålehistorie” mener Aagaard.

Men for at det er muligt, er vigtigt at vi får ændret de høje afgifter på grøn strøm. I dag er afgifterne på grøn strøm meget højere end afgifterne på olie. Aagaard foreslår, at vi snarest får ændret vores afgifter, så vi kan få mest mulig ud af vores grønne investeringer, og vise omverden hvordan man implementerer grønne klimaplaner.

Aagard slutter indlægget af med en opfordring til regeringen: ”Lad os bruge COP21 som anledning til at ændre vores sorte danske afgifter. Lad os bruge anledningen til at tage det næste skridt på vejen mod at blive det mest elektrificerede land i den mest elektrificerede region. Et land, der kan gå forrest, når det kommer til grøn omstilling”.

Læs debatindlægget her: www.danskenergi.dk

Følg med i COP21 her: www.cop21paris.org

Latest news stories