Den 12. september 2017 vil Danmarks første brintbus-event løbe af stablen på Den Blå Planet i København.

Brintbus-eventet, med det tilhørende navn FCB CPH17, vil sætte fokus på hvordan brintbusserne kan være med til at markere et vigtigt skridt i omstillingen af transportsektoren i Skandinavien. Samtidig vil deltagerne blive præsenteret for de mange fordele, der er ved at inddrage brintdrevne busser i den kollektive trafik.

Eventet vil blive åbnet af Herlevs Borgmester og formand for Movias bestyrelse Thomas Gyldal Petersen. Herudover vil deltagerne også have mulighed for at høre oplæg fra nationale og internationale eksperter som f.eks. Ben Madden, Direktør v. Element Energy og David Yorke, projekt manager v. Tower Transit London. Afslutningsvis får deltagerne også mulighed for selv at få syn for sagen, når Solaris tilbyder en prøvetur i en brintbus.

FCB CPH17 er arrangeret af Ballard Europe, Nel Hydrogen, Solaris, Brintbranchen og Hydrogen Valley. Partnerne ønsker med eventet at sætte fokus på, hvordan det i dag er muligt at skifte flåder af dieselbusser ud med busser til brint for herved at nedbringe luftforureningen i byerne og gøre den tunge transport mere miljøvenlig.

Eventet er målrettet kommuner, busoperatører og trafikselskaber fra Skandinavien.

Der er et begrænset antal pladser, men hvis du er interesseret i at deltage i FCB CPH17, så kontakt venligst Brintbranchen på sun@brintbranchen.dk.

Se hele programmet for dagen her.

Latest news stories