15.09.2015

Brintbilerne har placeret sig lunt i svinget på det danske marked, og med den forestående lancering af Toyotas meget omtalte brintbil ”Mirai” har brintbilen for alvor slået sig fast som et grønt og miljøvenligt alternativ til vores velkendte benzin- og dieselbiler.

I går åbnede den syvende brinttankstation i Korsør, men om blot fem år vil det tal være mangedoblet. Direktør i Energy Universe Europe, David Drachmann Sunne, udtaler til P4 Sjælland: ”Om fem år vil vi have mellem 100 og 200 brinttankstationer i Danmark. Og vi kan mærke på interessen, at det ikke varer længe, før brintbilerne havner i indkørslen hos rigtig mange mennesker”.

Allerede nu har flere kommuner og virksomheder rundt omkring i landet anskaffet sig en flåde af brintbiler – og med god grund.

Med en brintbil kan du køre omkring 600 kilometer på en tank, og en optankning tager omkring tre minutter.

I princippet er det en el-bil, man køber, men i stedet for at lade den op, så tanker man bilen med flydende brint. Brinten kommer ind i motoren, driver bilen og udskiller vand til sidst, hvilket gør den særdeles miljøvenlig.

Og så er det en fordel, når brinten bliver produceret af overskudsstrøm f.eks. fra vindmøller, hvilket gør brinten fuldstændig grøn.

Kilde: www.energy-supply.dk

Latest news stories