23.03.2017

Danmarks satsning på grøn energi og særlige kompetencer inden for brint og brændselsceller gav torsdag anledning til besøg af 10 repræsentanter fra en stor fransk energikoncern.

Torsdag den 23. marts lagde en fransk delegation vejen forbi CEMTEC erhvervspark i Hobro. Delegationen var taget turen fra Frankrig for at høre mere om, hvordan man i Danmark arbejder med grøn energi – særligt inden for brint og brændselsceller.

Gruppen blev modtaget af projektleder Hans-Jørgen Brodersen fra Hydrogen Valley og R&D manager Alan Menard fra Ballard Europe. Hans-Jørgen startede ud med en præsentation af Hydrogen Valley og partnerskabet i den nordjyske energiklynge House of Energy. Delegationen blev også introduceret for det internationale projekt HyBalance samt brintfabrikken i Hobro, der fra slutningen af 2017 vil producere brint til transport og industri.

Herefter overtog Alan og gav en præsentation og et indblik i, hvordan man hos Ballard Europe arbejder med brint og fremstillingen af brændselscellesystemer.

Delegationen håber med besøget at kunne øge samarbejdet med danske virksomheder, som arbejder med brint og brændselsceller. Delegationen udviste samtidig en stor interesse for at indgå i fremtidige projekter med fokus på fremstilling og forbrug af grøn brint.

Besøget var arrangeret af Invest in Denmark og foruden pitstoppet i Hobro skulle gruppen også besøge Neas Energy i Aalborg og NEL Hydrogen (tidligere H2 Logic) i Herning.

Latest news stories