14.07.2015

De danske vindmøller producerede natten til fredag rekordhøje 140 procent af landets energibehov.

Vindmøllerne producerede i nogle timer 140 procent af det danske forbrug, og vi måtte derfor eksportere 40 procent til vores naboer i Sverige, Norge og Tyskland.

Danmark er på mange måder et foregangsland, når det gælder vindenergi, og vi er allerede godt på vej mod målsætningen om, at den danske vind-andel i 2050 skal op på 50 procent. Men denne ellers så gode nyhed rejser endnu engang problemstillingen om, hvordan vi allerede nu kan anvende vinden optimalt i stedet for at skulle eksportere den overskydende strøm til vores nabolande.

Konvertering af el til brint, som kan anvendes i industri og transport, er en af de metoder, som Hydrogen Valley tester. Se mere her

Ifølge Carsten Vittrup fra Energinet.dk var det massive blæsevejr og et begrænset energibehov i sommermånederne to afgørende faktorer for den rekordhøje vind-andel. Den såkaldte vind-andel er en betegnelse for, hvor meget strøm der bliver produceret af vindmøller, set i forhold til hvor meget strøm der forbruges på det givne tidspunkt.

Kilder:

Energiwatch

Dr.dk

Latest news stories