23.02.2016

Et af Europas mest avancerede brintanlæg skal bygges i Danmark. Air Liquide, Hydrogenics, LBST, Neas Energy, Hydrogen Valley/CEMTEC og European Joint Technology Initiative har indgået aftale om at etablere et af Europas største anlæg til produktion af brint, baseret på vindmøllestrøm.

Produktionen af brint skal ske gennem elektrolyse af vand. Derved bliver det muligt at lagre vindmøllestrøm, og det kan ske i perioder, hvor der rigeligt af den, og elprisen derfor er lav. Brintproduktionen vil bidrage til at balancere el-nettet, hvilket er væsentligt for at sikre stabil spænding i nettet. Samtidig kan den grønne brint anvendes i transportsektoren og i industriel produktion.

Danmark er valgt som stedet, hvor det innovative projekt skal gennemføres, på grund af Danmarks fokus på vedvarende energi og know-how inden for området – herunder viden om, hvordan brint kan indgå i fremtidens energisystem.

Projektet er budgetteret til 15 millioner € og modtager 2.6 millioner € i støtte fra det danske ForskEL program, der administreres af Energinet.dk, og 8 millioner € fra EU’s Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking.

Se den officielle pressemeddelelse her

Latest news stories