EU har forpligtet sig på en langsigtet klimapolitik, der prioriterer en stabil og uafhængig energiforsyning baseret på ikke-fossile energikilder. EU’s Sustainable Energy Awards (EUSEW Awards) anerkender at den private- og offentlige sektor, NGO’er samt nationale og lokale myndigheder alle spiller en afgørende rolle for et klimaneutralt Europa. Hvert år udvælger Europa-Kommissionen de mest bemærkelsesværdige initiativer inden for energisektoren – og i år er HyBalance projektet blandt de nominerede.

HyBalance skal sammen med de 11 andre finalister dyste i de fire priskategorier: Engagement, Lederskab, Innovation og Unge.

Prisuddelingen er en del af EU’s Sustainable Energy Week (EUSEW) og finder sted i Bruxelles den 18.-20. juni 2019. EUSEW, der organiseres af Europa-Kommissionen, afholdes i år for 14. gang og er Europas største event med fokus på vedvarende energi og effektiv energiudnyttelse.

Vinderne af EU’s Sustainable Energy Awards bliver afsløret tirsdag den 18. juni.

Se finalistvideoen der er lavet om HyBalance projektet herunder, og afgiv venligst din stemme her. 

Air Liquide, Hydrogenics, LBST, Neas Energy og Hydrogen Valley/CEMTEC er partnerne bag HyBalance projektet, som har opført et af Europas største anlæg til produktion af brint, der i fremtiden vil være baseret på vedvarende energikilder.

HyBalance projektet har modtaget støtte på 8. mio. Euro fra EU’s Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking (FCH JU), og 2,6 mio. Euro fra det danske EUDP program.

Læs mere om HyBalance projektet her: www.hybalance.eu

Latest news stories