En karavane af el-biler lagde torsdag den 22. juni vejen forbi Hobro. Karavanen bestod af 15 biler, der havde kørt hele vejen fra Holland på alternativ energi. Bilerne foretog et pitstop i Hobro, for at besøge brint-fabrikken, der er under opførelse i den sydlige del af byen.

Karavanen var tilrettelagt af Hansa Green Tour, der arrangerer netværksbegivenheder for entreprenante kræfter inden for bæredygtige teknologier i Nordeuropa. De 15 biler var tre dage undervejs og medbragte 30 deltagere, der alle arbejder med anvendelse af grøn teknologi hvoraf flertallet var fra Holland.

Selvom bilerne denne gang kørte på el, så kan man sagtens forestille sig, at en tilsvarende karavane af biler om nogle år vil køre på brint. For brintbiler har længere rækkevidde og tankes hurtigere op end el-biler. Brint spås blandt andet derfor en vigtig rolle i fremtidens trafikbillede, når biler i stigende udstrækning skal køre på vedvarende energi. Det er en af årsagerne til, at et af Europas største og mest avancerede brintanlæg i øjeblikket opføres med henblik på at konvertere strøm fra vindmøller til grøn brint. Det sker i Hobro under navnet HyBalance – og det fik karavanen af el-biler til at lægge turen forbi Hobro.

Karavanen blev modtaget af borgmester for Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen, som stod klar til at byde deltagerne velkommen. Herefter fortalte Hans Jørgen Brodersen, projektleder hos Hydrogen Valley, om HyBalance-projektet og gav en kort rundvisning på sitet.

Læs mere om HyBalance projektet her hybalance.eu

Læs mere om Hansa Green Tour organisationen her: www.hansagreentour.com

Latest news stories