18.08.2016

Torsdag den 18. august gæstede en nordisk delegation Hydrogen Valley i Hobro.

I disse dage er Region Nordjylland vært for det årlige møde mellem politikere og embedsmænd fra de to nordiske venskabsregioner Västra Götaland (regionen omkring Göteborg) og norske Østfold (regionen omkring Frederiksstad).

Fokusområderne for besøget er øget samarbejde om at søge EU-midler samt klima, bæredygtige udvikling og energi. Sidstnævnte tema var afspejlet i torsdagens program, som førte delegationen til Hobro. Her kunne de danske, svenske og norske deltagere høre direktør Lars Udby, fortælle om hvordan Hydrogen Valley arbejder med brint og biogas samt det internationale projekt HyBalance, som i udgangen af 2016 opfører et elektrolyseanlæg i Hobro syd, der skal omdanne vindmøllestrøm til brint.

Til torsdagens arrangement kunne deltagerne også høre om Nordjylland Trafikselskabs forvandling fra trafikselskab til mobilitetsselskab, samt et oplæg af Aalborg kommune og deres projekt om førerløse busser i Aalborg.

Besøget fra venskabsregionerne er med til at skabe grobund for styrket samarbejde på tværs af de nordiske lande, og hos Hydrogen Valley er man stolte over at de kompetencer, der er til stede i Nordjylland, gav anledning til besøg fra delegationen.

Læs mere om HyBalance projektet her: www.hybalance.eu

Læs også Region Nordjyllands nyhed om besøget her.

Latest news stories