Fredag den 4. august besøgte Venstres Kristian Pihl Lorentzen og Socialdemokratiets Rasmus Prehn HyBalance brintfabrikken i Hobro.

Besøget i Hobro er led i et trafikalt sommertogt, hvor de to trafikordførere kører i brintbil fra Skagen til Gedser. Pihl og Prehn ønsker at sætte mere fokus på transport og infrastruktur i Danmark, og de har med turen sat sig for at efterprøve påstanden om, at det kan lade sig gøre at køre tværs igennem landet i en brintbil.

På sommertogtets anden dag lagde de to ordfører vejen forbi Hobro. Dette var et naturligt sted at holde ind, da der netop i Hobro opføres et af Europas mest avancerede anlæg til produktion af brint.

Pihl og Prehn fik en rundvisning på sitet af driftsleder fra Air Liquide, Rasmus Vejle. Mariagerfjords borgmester Mogens Jespersen deltog også i besøget. Rundvisningen og besøget vakte stor interesse hos de to ordførere, og de glædede sig over, hvordan man i Hobro er med til at sætte skub i brint-infrastrukturen i Danmark.

Anlægget begynder om få måneder at producere brint. Brinten kan anvendes i biler og busser, og skal blandt andet forsyne tre brintbusser, når de indsættes i Aalborg fra 2018.

Tv2 Nord kiggede også forbi ved besøget. Se indlægget her.

Læs mere om brintfabrikken HyBalance på www.hybalance.eu.

Latest news stories