01.06.2015

En nær samarbejdspartner til Hydrogen Valley: den førende danske producent af brinttankstationer, H2 Logic, er netop blevet solgt til den norske virksomhed NEL ASA, der betegner H2 Logic som verdens bedste inden for sit område.

Hydrogen Valley – Knowledge & Business Center har også haft fornøjelsen af at arbejde sammen med H2 Logic i flere sammenhænge omkring forskellige brint-aktiviteter. Det kan blandt andet nævnes, at H2 Logic i 2006 var med til at løse en lang række opgaver inden for hydrogenteknologi, innovation, design og branding af Hydrogen Valley konceptet, som lagde grobund for den nuværende Mariagerfjord Kommunes satsning på brint- og brændselscelle aktiviteter. Med udgangspunkt i deres enorme viden og kendskab til brint-infrastrukturen både i Danmark og Europa er vi også i dialog om nye konkrete projekter.

H2 Logic er blevet solgt til den norske elektrolyseanlægs-producent NEL ASA med den norske milliardær Øystein Stray Spetalen i spidsen.

Og det er også den norske milliardær, som selv tog kontakten til H2 Logic. Spetalen udtaler at: ”H2 Logic er i særstilling verdens bedste inden for dette område. Teknologien er anerkendt af alle store bilproducenter, gasleverandører og af Shell” kilde: Energiwatch

H2 logic, som blev stiftet af fire unge ingeniørstuderende i 2003 i Herning er siden starten vokset med raketfart. Virksomheden har i dag 40 ansatte og omsatte i 2014 for 34,4 mio. kr.

H2 Logic har leveret 20 brinttankstationer til syv europæiske lande og er samtidig i gang med at etablere brintstationer i flere af de større danske byer i samarbejde med blandt andre OK og Strandmøllen. Formålet med de i alt 11 planlagte brinttankstationer, er at vi får et landsdækkende netværk af stationer, som vil gøre det muligt at køre tværs igennem Danmark i sin brintbil.

Sammen med den franske virksomhed Air Liquide har H2 Logic investeret i virksomheden Copenhagen Hydrogen Network A/S, og sammen har de to partnere investeret i brinttankstationer i henholdsvis København, Herlev, Køge, Vejle, Holstebro og Aalborg,

NEL ASA producerer elektrolyseanlæg, som anvendes til produktion af brint ud fra vedvarende energikilder ved at spalte vand i brint og ilt. NEL ASA har rødder tilbage til 1927 og har leveret flere end 500 anlæg fordelt på 50 lande.

Ifølge Jacob Krogsgaard, som er administrerende direktør i H2 Logic, vil firmaet fortsætte som hidtil, og de vil stadig eje 85,6 procent af aktierne i H2 Logic. Men med 260 millioner kroner i ryggen åbner det nogle nye døre for det danske firma, som gør det muligt at satse ud over Europas grænser.

Kilder:

H2logic

Finans

Energiwatch

NEL-Hydrogen

Latest news stories