Venstres Kristian Pihl Lorentzen og Socialdemokratiets Rasmus Prehn kommer den 4. august til Hobro i en brintbil. Her besøger de brintfabrikken, som er under opførelse og begynder at levere brint om få måneder.

Besøget i Hobro er led i et trafikalt sommertogt, hvor de to trafikordførere kører i brintbil fra Skagen til Gedser. Det sker fra den 3. til den 7. august. Pihl og Prehn ønsker med dette initiativ at sætte fokus på transport og infrastruktur i Danmark. Og de har sat sig for at efterprøve påstanden om, at det kan lade sig gøre at køre fra den ene ende af landet til den anden i en brintbil. Danmark har som det eneste land i verden en landsdækkende infrastruktur, hvad angår brinttankstationer.

Brintanlægget i Hobro er et naturligt sted at holde ind i den forbindelse. Anlægget begynder om få måneder at producere brint, der primært skabes på basis af vindmøllestrøm. Brinten kan anvendes i biler og busser. Blandt andet skal tre busser køre på brint fra dette anlæg, når de indsættes i Aalborg fra 2018.

Brintanlægget med dets 1.2 MW elektrolyse-enhed er et af de største og mest avancerede af sin slags i Europa. Det opføres på basis af investeringer fra blandt andre den globale gasproducent Air Liquide og støtte fra EU’s program FCHJU og det danske ForskEl-program.

Besøget finder sted den 4. august i Hobro Syd, hvor de to trafikordførere vil få en rundvisning på anlægget sammen med Mariagerfjords borgmester Mogens Jespersen

Læs mere om brintfabrikken HyBalance på www.hybalance.eu, se video hvor elektrolyse-enheden løftes på plads på her.

Latest news stories