20-12-2011

Kurt Strand og Mads Christensen er TV-værter på udsendelsen ”Når vinden vender”, der har premiere lørdag den 25. juni 2011 kl. 17.30 på DR2.

Udsendelsen handler om satsningen på brint og brændselsceller i Mariagerfjord, hvor der både er besøg på virksomheder, paneldebat med borgmester, forskere og eksperter, interview med folk fra lokalområdet og meget mere.

Kurt Strand og Mads Christensen var sammen med et tv-produktionshold fra STV-Mayday på besøg i Mariagerfjord området i slutningen af april. Her besøgte de lokale virksomheder, kommunen, Gasmuseet og gik en tur på gågaden i Hobro og talte med folk, de mødte, om deres område. Kurt Strand lavede i forbindelse med Grøn teknologi Tour på havnen i Hobro den 29. april en paneldebat med borgmesteren, en fremtidsforsker, lederen af Go’ Energi (tidligere Elsparefonden) samt en samfundsforsker om emnet brint og brændselsceller.

Hele forløbet er nu sammensat i programmet ”Når vinden vender”, der sætter fokus på, hvad der sker, når Mariagerfjord vælger at satse på brint og brændselsceller som en ny udviklingsmulighed. Kan det virkelig skabe spændende arbejdspladser, som tiltrækker nyuddannede fra universiteterne? Kan det styrke bosætningen? Og hvilke udfordringer og perspektiver giver det for Mariagerfjord området? Det bliver afsløret i TV- udsendelsen den 25. juni.

Satsning på brint og brændselsceller giver resultater
Nogle af resultaterne af satsningen på brint og brændselsceller viser sig allerede. Mariagerfjord er for eksempel det eneste sted udenfor hovedstadsregionen, hvor der kommercielt bliver udviklet brændselsceller. Der er ca. 200 arbejdspladser med relation til brint og brændselsceller, herunder en af Danmarks største forbrugere af brint, Sintex, som ligger i Hobro. Der bliver produceret brint i stor stil på den første af forventeligt mange brintfabrikker, som Verdo har opstillet i det sydlige Hobro. Det første fly i verden, der fløj på el, gjorde det ved hjælp af brændselsceller fra Serenergy, der har til huse i Cemtec, nord for Hobro. Det samme har Dantherm Power, der leverer nødstrømsanlæg baseret på brændselsceller til kritiske telekommunikationssystemer i Danmark. Og skoleelever fra Mariagerfjord Gymnasium har spændende undervisningsforløb om brint og brændselsceller, herunder på Gasmuseet. Disse initiativer og meget mere er der mulighed for at høre om i udsendelsen ”Når Vinden vender”, hvor også ekspertpanelet giver deres bud på, hvilke udviklingsperspektiver, der ligger i satsningen.

TV-udsendelsen ”Når vinden vender” er en serie på 10 udsendelser, hvor den første udelukkende handler om, hvad satsning på brint og brændselsceller har gjort og kan gøre for udviklingen af spændende arbejdspladser, uddannelse og bosætningen i Mariagerfjord området. De øvrige ni byer, som der sendes fra de efterfølgende lørdage, ligeledes kl. 17.30, er Thisted, Ringsted, Ikast, Frederikshavn, Maribo, Ringkøbing, Svendborg, Kolding og Skive, men med helt andre unikke temaer. Der er dermed lagt op til en spændende sommer på DR2.

Latest news stories