Tirsdag d. 12. september var over 100 deltagere samlet på Den Blå Planet i København til Danmarks første brintbus-event FCB CPH17.

Deltagerne var repræsentanter for forskellige busselskaber, som var mødt op for at høre om de mange fordele, der er ved at inddrage brintdrevne busser i den kollektive trafik. Men der var også mange deltagere fra danske- og udenlandske virksomheder, hvoraf mange arbejder med brint og brændselsceller.

FCB CPH17 blev åbnet af Movias direktør, Dorthe Nøhr Pedersen. I sit oplæg kunne hun også fortælle, at Movia har som mål, at bustransporten skal være fri af fossile brændstoffer, når vi rammer år 2030.

Deltagerne havde også fornøjelsen af at høre oplæg fra blandt andre Ben Madden, fra engelske Element Energy, der rådgiver om bæredygtig transport, og David Yorke fra Tower Transit London, der kunne fortælle om deres erfaringer med implementeringen af brintbusser i London.

Se alle præsentationerne fra dagen her.

Til brintbus-eventet havde deltagerne også mulighed for at få en prøvetur i en Solaris brintbus, som til daglig kører i fast rutefart i Hamborg.

Se den lille video herunder med highlights fra eventet:

FCB CPH17 var arrangeret af Ballard Europe, Nel Hydrogen, Solaris, Brintbranchen og Hydrogen Valley.

Latest news stories